Falenderoji ziliqarët e tu 06 Ji Habil jo Kabil

Falenderoji ziliqaret e tu
Autori: Aid el Karni
Ji Habil jo Kabil
Kujdesi per te qene Habil dhe te vdes me nder, e te mos kete pemen e se keqes.
Kujdesi per te pasur zemer te paster.
Jeto me zemer te bardhe dhe gjak te paster.
Habili nuk ia shtrin doren padrejtesise.
Armiku s’te ul dot ty, andaj mos e nxit armiqesine.
Nuk ka lidhje vogelsia jone, por menyra se si e harxhojme jeten tone.
Kujdes qe te ndjekim shpalljen hyjnore e cila nxit butesi dhe nuk e nxit konfliktin.
Nese duam te shkruajme histori, le ta ngjyrosim bukur.
Kujdesi nga armiqesite.
Kujdesi qe te mos presim falenderime.
Kujdesi qe gjuhet e njerezve te na perkujtojne per mire.

http://radio1.al