Falenderoji ziliqaret e tu 53 Thenie për ziline

Falenderoji ziliqaret e tu
Thenie për ziline
Nuk bashkohet ne trupin e robit zilia dhe besimi.
Ai qe te thyen eshte me i mire se ai qe te lavderon, sepse ai qe te levdon genjen, kurse ai qe te shan nese thote te verteten te ben dhurate.
Ziliqari dhe moralkeqi ska rehati dhe udheheqje.
Nuk e ploteson miresine vetem se ziliqari.
Ziliqari kete ka pune sepse ai qe punon s’ka zili asken.
Mekati i pare ne qiell e toke ishte zilia.
Nese deshiron te ruhesh ngfa e keqja e ziliaqrit fshihi punet e tua.
rrobat e reja vishen me kujdes duke u ruajtur nga zilija.
etj.
http://radio1.al