Burhan Fili – Hoxhe Vehbi Ismaili

http://radio1.al
BURHAN FILI KANDIL NDRICUES-Hoxhe Vehbi Ismaili

Hoxhe Vehbi Ismaili
Prejardhja e Imam Vehbise.
Momenti i fillimit te dijes, per kete kolos te dijes shqiiptare.
Modestia dhe paraqitja e tij.
Ndihmesa e Imam Vehbis ndaj studenteve shqiptar.
Mesues dhe mentor shpirteror i shqiptareve te Amerikes.
Histori te treguara nga jeta e tij.
Eksperiencat e para si ligjerues ne xhami.
Patriotizmi dhe fetarizmi i tij.
Kujdesi per organizimin e komunitetin musliman ne Amerike.
Zgjedhja e tij per te mos pranuar pozicione te larta por per t’i sherbyer Komunitetit te tij.

BURHAN FILI KANDIL NDRICUES
Nje nga aktivistet dhe misionaret shqiptare me te medhenj dhe te spikatur te fese islame ne mergim, Burhan Fili, tani ne moshen 70-vjeçare vjen me nje varg intervistash per degjuesit e Radio 1. Nostalgjik dhe mbreselenes per degjuesin tone, duke u rikthyer pas ne kohe figura qe ai i quan ”Yjet shqiptare ne qiellin Islam”.
Peripecite e tij neper kampe, derisa mberriti ne token e shumedeshiruar SHBA, veshtiresite per t’u integruar ne Amerike, fati i takimit me kolose te fese islame si Imam Vehbi Ismaili, etj., te cilet i ndryshuan rrjedhen dhe kahun e jetes, arsimimi dhe puna ne Kajro te Egjiptit, kontributi i tij ne krijimin e urave lidhese ne spektrin fetar dhe politik midis vendeve arabe dhe Shqiperise, si dhe mbi aktivizimin e tij prej dekadash ne perhapjen e mesazhit islam anembane botes.