Burhan Fili – Muhammad Nasiruddin el Albani

http://radio1.al
Sheh Albani
Ku Lindi Sheh Albani?
Cila qe prejardhja e tij?
Pse u detyrua te emigroje familja e tij?
Nje shikim interesant dhe i rrefyer rreth Sheh Albanit dhe familjes se tij te njohur si fillim si sahatcinj.
Ku lindi dhe si u rrit ai?
Vazhdimi i profesionit deri ne nisjen e marrjes me te thelluar te dijeve.
Niveli i dijeve qe ai pati dhe jehona e ketyre dijeve ne te gjithe boten.
Largimi i tij ne vegjeli nga Shqiperia.
Ndihmesa qe ai i dha studenteve shqiptar por jo vetem.
ruajtja e gjuhes nisur edhe nga feja.
Jeta e kaluar mes librash dhe diturise.
Pjese te jetuara nga jeta e ketij kolosi te diturise Islame.
Modestia dhe mesimet e tij, qe i la pas mes studenteve dhe njerezve qe e rrethonin.

SHEH ALBANI, Yll shqiptar ne qiellin Islam