Falenderoji ziliqaret e tu 19 Nese shquhesh do te thumbohesh pas shpine

Falenderoji ziliqaret e tu
19 Nese shquhesh do te thumbohesh pas shpine
Nese shqyhedh dhe dallohesh me meritat e tua, do te te shfaqen njerez qe do te hedhin dyshime mbi ty.
Ziliqari nuk heziton te godasi ne qellime te mira.
Ne gjokset e tyre fshihet zilia.
Vecori tjeter e ziliqarit eshte baltosja e punes dhe fjales se tjetrit.
Qe te ruajne pozicionin dhe reputacionin, hiqen si te dashur, pas shpine vrenjten dhe merziten.
Duhet te jemni te kujdesshem ne xhelozi dhe smire.
Besimtari nuk gezohet me fatkeqsine e tjetrit.
Ai nuk e xhelozon miresine e vellait te tij, kjo eshte shenje hipokrizie.

http://radio1.al