Falenderoji ziliqaret e tu 44 Zilia semundja e rrezikshme e zemres

Falenderoji ziliqaret e tu
Zilia semundja e rrezikshme e zemres
Zilia eshte shperthim dhe urrejtje pa te drejte dhe idiotesi e zemres.
Zilia e fut koken kudo dhe mbin ne zemer.
Zilia eshte litar i forte i djallit, qe e terheq njeriun drejt zenkave dhe ftohjeve.
Ziliqari behet pjese e shkeputjeve dhe ftohjeve, si ne shoqeri edhe ne farefis.
Ne zemren qe hun zilia Zoti largohet.
Ziliqarin e pajton vdekja e te mirave te tjetrit.
Fisniku s’mund te jete ziliqar.
Rrenjet e saj jane: zilia, pangopesia dhe dashuria per dynjane.
Ziliqari do dashurine per gjume, per ngopje, per komoditet, per pushtet, per levdata dhe per jete luksoze.

http://radio1.al